Αποτρίχωση / Εξάλειψη Ανεπιθύμητης Τριχοφυΐας
Laser Αποτρίχωση Εxalipsis
 

Η τεχνολογία Laser Αποτρίχωση Εxalipsis είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος αποτρίχωσης γιατί λειτουργεί σαν πολλά Laser μαζί.  Βασίζεται στο παλμικό φώς που παράγεται από μία λυχνία xenon που είναι εγκατεστημένη στις  κεφαλές  του μηχανήματος. Σκοπός του παλμικού φωτός  είναι η καταστροφή του θύλακα ώστε να μην ξαναγεννηθεί η τρίχα. Η καταστροφή αυτή επιτυγχάνεται διοχετεύοντας το παλμικό φως υπό μορφή λάμψης ( flash) που απορροφάται επιλεκτικά από τη μελανίνη της τρίχας και δια μέσω αυτής φθάνει στο θύλακα και τον καταστρέφει οριστικά. Αυτό γίνεται χωρίς να βλάπτονται οι γύρω ιστοί. Τα τριχοειδή αγγεία που τρέφουν το θύλακα και ο ορθωτήρας της τρίχας παραμένουν ανέπαφα και η παραγωγή κολλαγόνου συνεχίζεται κανονικά.

Οι απλές µέθοδοι αποτρίχωσης µε λέιζερ έχουν πολλές ανεπιθύµητες παρενέργειες, όπως ο ερεθισµός και ο πόνος που προκαλούν, ενώ δεν είναι τόσο αποτελεσµατικές, γιατί εκπέµπουν µόνο σε ένα µήκος φωτός. Το Laser Exalipsis είναι ανώδυνο, δεν έχει παρενέργειες και είναι πιο αποτελεσµατικό γιατί εκπέµπει σε πολλά µήκη φωτός, αφού βασίζεται στο παλμικό φως. Έτσι, έχουµε µεγαλύτερη ευελιξία στη θεραπεία, ώστε να πετύχουµε τη µέγιστη δράση στο σωστό βάθος. Τέλος, η ταχύτητα εφαρµογής του είναι πολλαπλάσια µειώνοντας το χρόνο κάθε συνεδρίας. 

 
 
Πλεονεκτήματα της μεθόδου
 
Η τεχνολογία Laser Exalipsis είναι ανώδυνη  και γρήγορη σε αντίθεση με τα απλά λέιζερ και  μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους τριχών εκτός των λευκών.
   
 
Η τρίχα δεν καίγεται, δεν “εξατμίζεται”, άρα δεν μυρίζει και δεν καπνίζει όπως με τα απλά λέιζερ.
   
 
Στην αποτρίχωση με τα απλά λέιζερ η εξάτμιση της τρίχας γίνεται τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνει η θερμική ενέργεια να αποδοθεί πλήρως στα κύτταρα του θύλακα για να τα νεκρώσει. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η αποτελεσματικότητα τους είναι πιο περιορισμένη.
   
 
Το Laser Exalipsis που εκπέμπεται είναι τέτοιας μορφής ώστε να αποτελείται από φάσμα (πλήθος) μηκών κύματος, σε σύγκριση με τα απλά λαζερ που εκπέμπονται σε ένα μήκος κύματος. Πρακτικά το Laser Exalipsis μας δίνει μεγαλύτερη ευελιξία στη θεραπεία, ώστε να πετύχουμε σωστή μετάδοση στο σωστό βάθος για την επίτευξη του στόχου μας.
   
 
Η ταχύτητα εφαρμογής της  τεχνολογίας   Laser Exalipsis είναι πολλαπλάσια του laser μειώνοντας έτσι το χρόνο εφαρμογής (ιδιαίτερα σημαντικό για μεγάλες επιφάνειες όπως πόδια, πλάτη, κ.λ.π.).