Σώμα / Μόνιμος Επανασχηματισμός Σώματος
Cryobust
 
Η θεραπεία Cryobust είναι το αποτέλεσμα υψηλής ιατρικής έρευνας. Πρόκειται για επανασχηματισμό του στήθους που επιτυγχάνει επιδερμική σύσφιξη του δέρματος με την τεχνολογία Cryoplasty και βελτιώνει παράλληλα την γενικότερη εικόνα του μαστού. Στηρίζεται στον συνδυασμό μεταξύ του αποτελέσματος της κρυοθεραπείας με την δράση των ενεργών συστατικών που εφαρμόζονται στο δέρμα. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η μέθοδος δεν επιδρά στην εσωτερική ανατομία του μαστού δηλαδή στον μαστικό αδένα, στον συνδετικό ιστό και στους γαλακτοφόρους πόρους αλλά μόνο στον δερματικό ιστό.
 
 
Πως δρα:
Η μέθοδος που χρησιμοποιείται ονόμάζεται Cryoplasty χρησιμοποιεί το φαινόμενο Peltier (Γάλλος Φυσικός Jean Peltier) με αποτέλεσμα να δημιουργείται σταθερό, συνεχές ψυχρό ηλεκτρονικό φορτίο. Η Cryoplasty® είναι μια τεχνική της κρυοθεραπείας ειδικά προσαρμοσμένα στην ιατρική αισθητική. που δρα στα διάφορα μέρη της ανατομίας του δερματικού ιστού: -Επιδερμίδα-Χόριο-Υπόδερμα (ανώτερα στρώματα)
-Μικροκυκλοφορία αίματος -Ελεύθερες νευρικές απολήξεις. Κατά τη στιγμή της εφαρμογής της κρυογόνου πηγής στο δέρμα (κεφαλή cryolift), η μεταφορά του ψύχους πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε δύο κατευθύνσεις, στην επιφάνεια και σε βάθος. Ταυτόχρονα ενεργοποιούνται από τον δερματικό ιστό δύο μηχανισμοί, της αγωγιμότητας, η οποία με την άμεση επαφή μεταφέρει το ψύχος από την επιφάνεια προς το βάθος και την συναγωγή, η οποία χρησιμοποιεί την αρτηριακή και φλεβική μικροκυκλοφορία για να οδηγήσει το ψύχος στο βάθος του χορίου.
Παράλληλα γίνεται εφαρμογή ενεργών συστατικών που εφαρμόζονται στο δέρμα είναι το άλλο μισό της επιτυχίας της συγκεκριμένης θεραπείας. Πρόκειτα το collegene gel που περιέχει Κλασματοποιημένα τριπεπεπτιδικά μόρια κολλαγόνου, τα οποία παρέχουν τα απαραίτητα στοιχεία για την ανάπτυξη, επιδιόρθωση και διατήρηση των νεανικών ιστών. Για να καταλάβετε κλασματοποίηση του κολλαγόνου, είναι η μεταβολή της σύνθεσης του σε μικρότερα τμήματα, πεπτίδια, που είναι τμήματα των πρωτεϊνών υπεύθυνα για την μετάδοση μηνυμάτων μεταξύ των κυττάρων. Σε αυτή την μορφή το κολλαγόνο είναι πιο σταθερό και διεισδύει ευκολότερα.
 
 
Αποτελέσματα
 
Η θεραπεία αυτή επιτυγχάνει σύσφιξη στους μαστούς ανάλογα με τον βαθμό χαλάρωσης τους. Καταρχήν θα πρέπει να πούμε κάποια πράγματα για τον μαστό.
Η ανάπτυξη των μαστών ξεκινάει από την εφηβεία με την επίδραση ορμονών και ολοκληρώνεται στο τέλος της εφηβείας. Το μέγεθος του στήθους μεταβάλλεται κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπου παρουσιάζει σημαντική αύξηση. Οι μαστοί διογκώνονται κατά τη διάρκεια της κύησης, περίπου κατά το 1/3 του αρχικού τους όγκου. Για όλους αυτούς τους λόγους και με την πάροδο του χρόνου μειώνεται σταδιακά, η παραγωγή κολλαγόνων και ελαστικών ινών, μειώνεται ο μυϊκός τόνος και εκφυλίζεται ο λιπώδης ιστός. Η απότομη αυξομείωση του βάρους επίσης ,επηρεάζει το στήθος καθώς η γρήγορη διόγκωσή και στη συνέχεια ή χαλάρωση των ιστών, έχει ως αποτέλεσμα το σπάσιμο των συνδετικών ιστών και των κολλαγόνων ινών, που συγκρατούν το στήθος στητό και σφριγηλό. Όλα αυτά συντελούν στη μείωση της σφριγηλότητας και τη σταδιακή πτώση του στήθους.
Έτσι λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε όταν μιλάμε για χαλάρωση θα πρέπει να αξιολογήσουμε την χαλάρωση σε 3 βαθμούς. Το κριτήριο είναι που βρίσκεται η θηλή σε σχέση με την υπομάστιο πτυχή, το σημείο δηλαδή που ενώνεται ο μαστός με τον υπόλοιπο θώρακα.

Έτσι λοιπόν έχουμε:
 
1ου Βαθμού χαλάρωση στήθους σημαίνει όταν η θηλή του μαστού βρίσκεται πάνω από την υπομάστιο πτυχή*.
     
 
2ου Βαθμού χαλάρωση στήθους σημαίνει όταν η θηλή του μαστού βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την υπομάστιο πτυχή*.
     
 
3ου Βαθμού χαλάρωση στήθους σημαίνει όταν η θηλή του μαστού βρίσκεται κάτω την υπομάστιο πτυχή* ένδειξη για λύση του αισθητικού προβλήματος μόνο με χειρουργική επέμβαση όπου και ΔΕΝ πραγματοποιούμε στους χώρους μας.