DYNAMIC NUTRITIONAL APPROACH

DYNAMIC NUTRITIONAL APPROACH

Τα Dna Centers έχουν ως βασική αρχή πως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αποτελεί μια μοναδική προσωπικότητα. Για αυτό εφαρμόζουν την αποκλειστική διατροφική μέθοδο Dynamic Nutritional Approach. Με την μέθοδο μπορούμε να επιτύχουμε την απώλεια λίγων ή πολλών κιλών καθώς και την σταθεροποίηση του ιδανικού βάρους.

Dynamic Nutritional Approach είναι η σύγχρονη μέθοδος που προσφέρει διατροφικές λύσεις σχεδιασμένες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες του θεραπευόμενου. Έτσι επιτυγχάνεται η τροποποίηση των διατροφικών συνηθειών και εντοπίζονται τα λάθη στην διατροφή. Μέσα από την εξατομικευμένη διαδικασία μείωσης του σωματικού βάρους, ο θεραπευόμενος δεν θα στερείται καμία ομάδα τροφών και θρεπτικών συστατικών ενώ παράλληλα θα έχει απώλεια βάρους.

Η Dynamic Nutritional Approach βασίζεται στα αποτελέσματα του διαγνωστικού συστήματος BioMagnetic Scan, στο ιατρικό ιστορικό και στις ιδιαίτερες διατροφικές προτιμήσεις του θεραπευόμενου. Η εξατομικευμένη διατροφή προσφέρει ζωτικότητα, σωματική ενέργεια, καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση με την αλλαγή στην εικόνα του σώματος.

Η επιστημονική ομάδα από κατάλληλα καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό βρίσκεται κάθε στιγμή δίπλα στον θεραπευόμενο με σκοπό την ψυχολογική υποστήριξη και το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα με επιστημονική φροντίδα και απόλυτη ασφάλεια.

ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

Στα Dna Centers δεν γίνεται ποτέ αναφορά για δίαιτα ή στερητική διατροφή αλλά για μία υγιεινή διατροφή 5 γευμάτων ημερησίως. Η υιοθέτηση της  υγιεινής διατροφής και η απώλεια του  βάρους για εσάς είναι το αποτέλεσμα της προσωπικής συνεργασίας με τον Διατροφολόγο των Dna Centers. Γνώμονας είναι η απώλεια του περιττού βάρους με υγιεινό τρόπο και η διατήρηση του ιδανικού βάρους σε βάθος χρόνου. Η προτεινόμενη διατροφή σχεδιάζεται πάντα εξατομικευμένα ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, το ιατρικό ιστορικό και τις διατροφικές συνήθειες του θεραπευόμενου. Βασίζεται στο Μεσογειακό πρότυπο διατροφής που περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων στις σωστές ποσότητες και στον σωστό συνδυασμό αυτών. Η συνάντηση με τον διατροφολόγο είναι συνεχής (1-2 φορές την εβδομάδα) και έχει σαν σκοπό την εξέλιξη της διαδικασίας, την ενθάρρυνση και την επίλυση τυχόν δυσκολιών. Η επιτυχία έγκειται στην δέσμευση μεταξύ του Διατροφολόγου και του θεραπευόμενου για την επίτευξη του επιθυμητού στόχου.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΟΥΛΙΜΙΑΣ

Στα Dna Centers εφαρμόζοντας την ειδική μεθοδολογία TO THE POINT Electroacupanture συντελούμε στην μείωση και στην διαχείριση των επεισοδίων βουλιμίας σε συνδυασμό με ειδικό πρόγραμμα διατροφής. Με την ειδική μεθοδολογία ενεργοποιούμε με φυσικό τρόπο την παραγωγή ανορεξιογόνων ουσιών στο σώμα με αποτέλεσμα ο θεραπευόμενος να μην αισθάνεται συνεχώς την ανάγκη για λήψη τροφής. Παράλληλα με το ειδικό πρόγραμμα διατροφής, ο θεραπευόμενος αισθάνεται πιο γρήγορα κορεσμό με αποτέλεσμα να τρώει λιγότερο. Η μέθοδος επίσης βελτιώνει την αντίδραση των κυττάρων στην Ινσουλίνη συνεπώς το σώμα έχει πιο ισορροπημένο σάκχαρο αίματος – άρα όχι απότομες βουλιμικές κρίσεις – και να αποθηκεύει λιγότερο λίπος. Σταδιακά το σώμα δεν αποζητά την κατανάλωση μεγάλης και συχνής επιθυμίας για κατανάλωση τροφής. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η στοχευμένη απώλεια του περιττού βάρους. Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί και κατά την διατροφη συντήρησης του ιδανικού βάρους.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης η ισορροπία των ορμονών μεταβάλλεται, το σώμα αλλάζει και το σωματικό βάρος αυξάνεται. Σε κάποιες περιπτώσεις αυξάνεται φυσιολογικά και σε κάποιες άλλες περισσότερο από το φυσιολογικό. Αυτό οφείλεται κυρίως στην υπερκατανάλωση τροφής από την μέλλουσα μητέρα. Μετά τον τοκετό επέρχεται μία φυσιολογική απώλεια βάρους αλλά το επιπλέον βάρος που οφείλεται στην περίσσια κατανάλωση θερμίδων παραμένει. Για την απώλεια των κιλών αυτών η διατροφή πρέπει να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, χαμηλή σε λιπαρά και υπερεπαρκής σε βιταμίνες και μέταλλα. Η ηλικία, οι διατροφικές ανάγκες, ο τρόπος ζωής, το βάρος που πρέπει να χάσει η νέα μητέρα, αλλά και ο μεταβολικός ρυθμός διαφέρουν σημαντικά από γυναίκα σε γυναίκα.  Εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του θηλασμού οι διατροφολόγοι των Dna Centers μπορούν να καθοδηγήσουν την νέα μητέρα να χάσει και να διατηρήσει σε βάθος χρόνου το ιδανικό της βάρος.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

Κατά την εμμηνόπαυση τα μειωμένα επίπεδα των οιστρογόνων μπορεί να περιορίσουν το μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας (RMR, Resting Metabolic Rate) κατά 40-70 θερμίδες/ημέρα. Τα οιστρογόνα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο του βάρους. Επηρεάζουν την όρεξη και τον μεταβολισμό. Η απουσία οιστρογόνων αλλάζει ακόμη και την κατεύθυνση κατανομής του λίπους, που πλέον συσσωρεύεται στην κοιλιά (αντί για τους γοφούς). Τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων στα τελευταία στάδια της εμμηνόπαυσης μπορεί επίσης να επηρεάσουν την λειτουργία της λεπτίνης και του νευροπεπτιδίου Υ, ορμονών που ελέγχουν τον κορεσμό και την όρεξη.  Ως εκ τούτου, οι γυναίκες στα τελευταία στάδια της εμμηνόπαυσης, που έχουν χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων, οδηγούνται στην κατανάλωση περισσότερων θερμίδων και λίπους.  Στα Dna Centers μετά από την ειδική διάγνωση BioMagnetic Scan σχεδιάζεται εξειδικευμένο πρόγραμμα διατροφής για την απώλεια του περιττού λίπους από το σώμα καθώς και συμβουλές για την αύξηση του βασικού μεταβολισμού.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ

Η σωστή διατροφή μπορεί να επιβραδύνει την εκδήλωση των ρυτίδων να κρατήσει την επιδερμίδα τονωμένη, τα μαλλιά πιο υγιή, τα οστά πιο ανθεκτικά εμποδίζοντας συνολικά τη διαδικασία της γήρανσης. Η γήρανση προκαλείται από τις βλάβες των κυττάρων και οι κυτταρικές βλάβες δημιουργούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και επομένως επιβραδύνεται η διαδικασία της γήρανσης. Στα Dna Centers σχεδιάζεται ειδικό διατροφικό πρόγραμμα που συμβάλει στην αντιγήρανση του δέρματος. Ειδικές ομάδες τροφίμων συντελούν στην αύξηση παραγωγής κολλαγόνου, διατηρούν τον ιστό ελαστικό  και αποκαθιστούν τη σφριγηλότητά του χωρίς να αυξάνουν το σωματικό βάρος. Επιπλέον μία διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες σταματά την δράση των ελευθέρων ριζών προσδίδοντας μία πιο λαμπερή και υγιή επιδερμίδα. Είναι απαραίτητο να δίνουμε στο δέρμα μας τις τροφές που βοηθούν στη δημιουργία κολλαγόνου, διατηρούν τον ελαστικό ιστό και αποκαθιστούν τη σφριγηλότητά του

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ

Η αποτοξίνωση είναι μια συνεχής διαδικασία που το σώμα εκτελεί φυσικά. Το 75% της απενεργοποίησης των τοξινών στον οργανισμό διενεργείται στο συκώτι (ήπαρ) και το υπόλοιπο 25% στο έντερο. Οι τοξίνες εισέρχονται στο σώμα μέσω των επεξεργασμένων τροφών, των φαρμάκων, του καπνίσματος, του αλκοόλ και της καφεΐνης, καθώς και μέσω περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως τα βαρέα μέταλλα και τα φυτοφάρμακα. Οι διατροφολόγοι των Dna Centers ανάλογα με την κάθε περίπτωση συντάσσουν ειδικό διατροφολόγιο που βασίζεται σε τροφές που αποβάλουν τις τοξίνες και σταματούν την δράση των ελευθέρων ριζών. Οι διατροφολόγοι των Dna Centers ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε οργανισμού  συντάσσουν το διατροφολόφιο που απαιτείται για την φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού. Η διαδικασία της αποτοξίνωσης βασίζεται στο μεσογειακό πρότυπο διατροφής και στην κατανάλωση αποτοξινωτικών τροφών και συνδυάζεται με διατροφή για απώλεια βάρους αν αυτό είναι απαραίτητο βάση των αναγκών του θεραπευόμενου.

About Author

Related posts